Crowdfunding in Roosendaal

Crowdfunding ideaal voor het MKB

Crowdfunding wordt steeds meer een ingeburgerd begrip in het MKB. Wij van OAMKB zijn ook een fan van deze manier van financieren. Dat komt niet alleen door het feit dat banken nog steeds wat huiverig zijn voor het verstrekken van bedrijfsfinancieringen, maar ook omdat deze manier voor met name ondernemers veel voordelen met zich meebrengt die vaak worden onderschat. Als wij er met een ondernemer in het MKB over praten, merken we vaak dat hij of zij het fenomeen wel kent, maar vooral een gevoel heeft dat het complex is en veel meer tijd kost dan een andere manier van financieren. Daarom wordt het vaak pas als een laatste optie gebruikt. Daarbij komt de onzekerheid dat er gegevens over het bedrijf in de openbaarheid moeten worden gebracht die anders alleen met een externe financier hoeven te worden gedeeld. In feite is crowdfunding in onze optiek juist ook een ideale methode van marktonderzoek. Tenslotte zullen durfinvesteerders alleen maar bereid zijn om geld in jouw bedrijf te steken als ze voldoende overtuigd zijn van de kansen van succes van jouw bedrijfsplan.

Een paar feiten over crowdfunding:


Je accountant in Roosendaal kan jou tijdens het volledige proces begeleiden. Een succesvolle campagne hangt vaak af van een goede pitch en dat is iets dat je samen met je OAMKB-medewerker kan bespreken. Wij hebben een ruime ervaring op dat gebied. Via een 10 stappenplan voor succesvolle crowdfunding gaan we dan voor jou aan de slag en we houden je daarbij op de hoogte van de voortgang. Wist je overigens dat crowdfunding vaak een succes wordt als jij als ondernemer het onder de aandacht brengt in de familie- of kennissenkring? Dit vanwege het bekende verschijnsel dat een steentje in het water soms wijde kringen oplevert. Op deze manier kan jij zelf ook actief meewerken aan het succes van de campagne als je daarvoor kiest.

Heb jij een idee voor de ontwikkeling van jouw onderneming waarvoor je nog financiering zoekt? Neem gerust contact met ons op om dit te bespreken. Natuurlijk kan je ons ook altijd uitproberen of geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?